Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΦΗΒΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

April 12 @ 6:00 pm - 7:30 pm

Ομάδα υποστήριξης εφήβων που συμμετέχουν στις Παγκύπριες Εξετάσεις

Το Altius Mind Institute σε συνεργασία με την Κατερίνα Κακουλάκη (Εκπαιδευτική/Σχολική Ψυχολόγος) διοργανώνει ψυχοεκπαιδευτική και υποστηρικτική ομάδα για εφήβους που φέτος συμμετέχουν στις Παγκύπριες εξετάσεις.

Μέσα από μια σειρά συναντήσεων βιωματικής μάθησης, η ομάδα στοχεύει στο να φέρει κοντά εφήβους που καλούνται να διαχειριστούν τις απαιτήσεις της συμμετοχής τους στις τελικές σχολικές εξετάσεις, πριν την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο. Απώτερος στόχος της ομάδας είναι οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν εις βάθος το βίωμα τους και να εκπαιδευτούν σε τεχνικές διαχείρισης ώστε να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες τους, και συγκεκριμένα να αντιμετωπίσουν το άγχος τους.

Γιατί να λάβω μέρος;

Λαμβάνοντας μέρος στην ομάδα:

  • Θα έχετε την ευκαιρία να συνδεθείτε με άτομα που μπορεί να βιώνουν παρόμοιες εμπειρίες με εσάς, καθώς και να μοιραστείτε πόρους και πληροφορίες μεταξύ σας.
  • Θα έχετε την ευκαιρία να λάβετε ολοκληρωμένη ψυχοεκπαίδευση σχετικά με το άγχος και το στρες των εξετάσεων (εκδήλωση, επιπτώσεις κ.λπ.).
  • Θα συνειδητοποιήσετε και θα διερευνήσετε εις βάθος τις επιπτώσεις όσον αφορά την επιτυχία (ή μη) στις συγκεκριμένες εξετάσεις, καθώς και να εξερευνήσετε εναλλακτικές επιλογές.
  • Θα μάθετε πώς να διακρίνετε τις ευχάριστες αλλά και τις δύσκολες σκέψεις, και θα μάθετε πώς να τις αντιμετωπίζετε μέσω της αναγνώρισης, της λογικής αντίκρουσης και κυρίως της αποδοχής.
  • Θα εμβαθύνετε στην εκμάθηση και την εφαρμογή στρατηγικών για χαλάρωση, αντιμετώπιση του άγχους και παραγωγική μελέτη.
  • Θα έχετε την ευκαιρία να καλλιεργήσετε ανθεκτικότητα σε ένα ασφαλές, υποστηρικτικό περιβάλλον.

Ψυχολόγος

Η Κατερίνα Κακουλάκη είναι αδειούχος εκπαιδευτική/σχολική ψυχολόγος στην Κύπρο και την Ελλάδα και παράλληλα εκπαιδεύεται για να γίνει πιστοποιημένη συστημική/οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια. Κατά τη διάρκεια των πτυχιακών σπουδών της στην ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, έκανε πρακτική άσκηση στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου στην Κρήτη, στο Πρόγραμμα Συμβουλευτικής Νέων ” Mentor” και στο CRC Policy Center “Hope for Children”. Απέκτησε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα στην Εκπαιδευτική/Σχολική και Εφαρμοσμένη Παιδοψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ολοκλήρωσε την εποπτευόμενη κλινική πρακτική της στο Τμήμα Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, όπου παρείχε υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε σχολεία και εκπαιδεύτηκε στη χρήση διεθνώς πιστοποιημένων ψυχομετρικών εργαλείων (WISC-V, WPPSI-III, Raven’s Matrices, ASEBA). Επιπλέον, εκπαιδεύτηκε στη θεραπεία αποδοχής και δέσμευσης (ACT) καθώς και στην αξιολόγηση χαρισματικών παιδιών. Η ερευνητική της διατριβή κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών της σπουδών εξέτασε πώς η ψυχολογική ευελιξία λειτουργεί ως διαμεσολαβητής της αποδοχής της εικόνας του σώματος σε μια έγκαιρη παρέμβαση εικονικής πραγματικότητας πολλαπλών χρηστών για νεαρές γυναίκες υψηλού ρίσκου για διατροφικές διαταραχές. Επί του παρόντος, εργάζεται με παιδιά, εφήβους και γονείς/οικογένειες, χρησιμοποιώντας μια ποικιλία προσεγγίσεων (προσωποκεντρική, συστημική, CBT, ACT, υπαρξιακή, σύντομη θεραπεία εστιασμένη στη λύση, θετική ψυχολογία). Μερικοί ενδεικτικοί τομείς της εκπαίδευσης και της εξειδίκευσής της είναι: Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ), μαθησιακές και γλωσσικές δυσκολίες, φάσμα αυτισμού, παιγνιοθεραπεία, παιδικό τραύμα, άγχος/ κρίσεις πανικού, κατάθλιψη/διαταραχές που σχετίζονται με τη διάθεση, προσκόλληση, θέματα ορίων/πειθαρχίας, ανθεκτικότητα/αυτοεκτίμηση, συμβουλευτική γονέων, πολυπολιτισμικότητα, προσαρμογή στο σχολείο και αποτελεσματική επικοινωνία.

Πληροφορίες

Τοποθεσία: Altius Mind Institute Downtown (Στασάνδρου 20, Γραφείο 301, Κάτω Λευκωσία, 1060)

Ημερομηνία: Η ομάδα θα συναντιέται κάθε Παρασκευή για 3 εβδομάδες, και ώρα 18:00-19:30 ξεκινώντας στις 12/4/2024.

Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά

Κόστος συμμετοχής: 60 ευρώ για 3 συνεδρίες*

*Συμμετοχή μόνο με προπληρωμή.

Δεν γίνεται επιστροφή χρημάτων. 

  • Η ομάδα είναι κλειστή, δηλαδή τα άτομα που θα λάβουν μέρος θα είναι τα ίδια για όλες τις συνεδρίες.

Συμμετοχή μόνο με κράτηση – Περιορισμένες θέσεις.

Εγγραφές μέχρι 5 Απριλίου 2024.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 99779888

Details

Date:
April 12
Time:
6:00 pm - 7:30 pm

Organizer

Altius Mind Institute

Venue

Altius Mind Institute Downtown
20 Stasandrou, Office 301
Nicosia, 1060 Cyprus
+ Google Map
Phone
+35799779444