Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

WEBINAR – ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ “ΑΓΧΟΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ: ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;” ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

February 29 @ 5:00 pm - 6:00 pm

Διαδικτυακό σεμινάριο "Άγχος σε παιδιά και εφήβους: Πώς μπορώ να βοηθήσω;" Για γονείς και εκπαιδευτικούς

Το Altius Mind Institute διοργανώνει webinar (διαδικτυακό σεμινάριο) με θέμα “Άγχος σε παιδιά και εφήβους: Πώς μπορώ να βοηθήσω;” για γονείς, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά/εφήβους και λοιπούς ενδιαφερόμενους, μέσω της πλατφόρμας Zoom την Πέμπτη 29/02/2024 και ώρα 17:00-18:00.

Παρουσίαση για ενημέρωση σχετικά με το ρόλο των σημαντικών ενηλίκων στη ζωή των παιδιών/εφήβων όσον αφορά τη διαχείριση του άγχους τους. Τι είναι το άγχος; Ψυχοεκπαίδευση για τα είδη και τα επίπεδα του άγχους, τρόποι εκδήλωσης και επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή, για αποτελεσματικούς τρόπους συναισθηματικής υποστήριξης αλλά και εφαρμογής σχετικών πρακτικών στρατηγικών κ.λπ.

Μετά την εγγραφή, θα σας σταλεί email με τα στοιχεία για την σύνδεση στο διαδικτυακό σεμινάριο.

Γιατί να το παρακολουθήσω;

Παρακολουθώντας το σεμινάριο θα μάθετε τα πιο κάτω:

  • Πώς εκδηλώνεται το άγχος και τι επιπτώσεις έχει στα παιδιά και τους εφήβους.
  • Τι ακριβώς συμβαίνει στον οργανισμό όταν έχουμε άγχος.
  • Ποιος είναι ο ρόλος των σημαντικών ενηλίκων στη ζωή τους όπως οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί.
  • Πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε συναισθηματικά τα παιδιά και τους εφήβους με άγχος.
  • Ποιες πρακτικές στρατηγικές μπορούμε να αξιοποιήσουμε για να βοηθήσουμε τα παιδιά και τους εφήβους με άγχος.

Ομιλήτρια

Η Κατερίνα Κακουλάκη είναι αδειούχος εκπαιδευτική/σχολική ψυχολόγος στην Κύπρο και την Ελλάδα και παράλληλα εκπαιδεύεται για να γίνει πιστοποιημένη συστημική/οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια. Κατά τη διάρκεια των πτυχιακών σπουδών της στην ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, έκανε πρακτική άσκηση στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου στην Κρήτη, στο Πρόγραμμα Συμβουλευτικής Νέων ” Mentor” και στο CRC Policy Center “Hope for Children”. Απέκτησε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα στην Εκπαιδευτική/Σχολική και Εφαρμοσμένη Παιδοψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ολοκλήρωσε την εποπτευόμενη κλινική πρακτική της στο Τμήμα Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, όπου παρείχε υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε σχολεία και εκπαιδεύτηκε στη χρήση διεθνώς πιστοποιημένων ψυχομετρικών εργαλείων (WISC-V, WPPSI-III, Raven’s Matrices, ASEBA). Επιπλέον, εκπαιδεύτηκε στη θεραπεία αποδοχής και δέσμευσης (ACT) καθώς και στην αξιολόγηση χαρισματικών παιδιών. Η ερευνητική της διατριβή κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών της σπουδών εξέτασε πώς η ψυχολογική ευελιξία λειτουργεί ως διαμεσολαβητής της αποδοχής της εικόνας του σώματος σε μια έγκαιρη παρέμβαση εικονικής πραγματικότητας πολλαπλών χρηστών για νεαρές γυναίκες υψηλού ρίσκου για διατροφικές διαταραχές. Επί του παρόντος, εργάζεται με παιδιά, εφήβους και γονείς/οικογένειες, χρησιμοποιώντας μια ποικιλία προσεγγίσεων (προσωποκεντρική, συστημική, CBT, ACT, υπαρξιακή, σύντομη θεραπεία εστιασμένη στη λύση, θετική ψυχολογία). Μερικοί ενδεικτικοί τομείς της εκπαίδευσης και της εξειδίκευσής της είναι: Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ), μαθησιακές και γλωσσικές δυσκολίες, φάσμα αυτισμού, παιγνιοθεραπεία, παιδικό τραύμα, άγχος/ κρίσεις πανικού, κατάθλιψη/διαταραχές που σχετίζονται με τη διάθεση, προσκόλληση, θέματα ορίων/πειθαρχίας, ανθεκτικότητα/αυτοεκτίμηση, συμβουλευτική γονέων, πολυπολιτισμικότητα, προσαρμογή στο σχολείο και αποτελεσματική επικοινωνία.

Πληροφορίες

Τοποθεσία: Διαδικτυακά μέσω ZOOM

Ημερομηνία: 29/02/2024 στις 17:00

Διάρκεια: 60 Λεπτά

Κόστος συμμετοχής: €10

Με το τέλος του σεμιναρίου θα σταλούν πιστοποιητικά παρακολούθησης 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 99779888

Details

Date:
February 29
Time:
5:00 pm - 6:00 pm

Venue

Online via ZOOM

Organizer

Altius Mind Institute