Loading Events

« All Events

WEBINAR – ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ “Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΔΕΠ-Υ”

October 22 @ 6:00 pm - 7:00 pm

Διαδικτυακό σεμινάριο "Η Καθημερινότητα με ΔΕΠ-Υ"

Το Altius Mind Institute διοργανώνει webinar (διαδικτυακό σεμινάριο) με θέμα “Η καθημερινότητα με ΔΕΠ-Υ” (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής / Υπερκινητικότητας) για γονείς, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά και εφήβους με ΔΕΠ-Υ και λοιπούς ενδιαφερόμενους, μέσω της πλατφόρμας Zoom την Τρίτη 22/10/2024 και ώρα 18:00-19:00.

Παρουσίαση για ενημέρωση σχετικά με το τι είναι η ΔΕΠ-Υ, πώς ακριβώς αντανακλάται στην καθημερινότητα με σχετικές προκλήσεις, καθώς και παραδείγματα για την αποτελεσματική τους διαχείριση λόγω της ανάγκης για διαφορετική προσέγγιση.

Μετά την εγγραφή, θα σας σταλεί email με τα στοιχεία για την σύνδεση στο διαδικτυακό σεμινάριο.

Γιατί να το παρακολουθήσω;

Παρακολουθώντας το σεμινάριο θα μάθετε τα πιο κάτω:

  • Τι ακριβώς είναι η ΔΕΠ-Υ και τις κατηγορίες της
  • Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της διαταραχής
  • Αντιμετώπιση της ΔΕΠ-Υ
  • Οριοθέτηση και κανόνες για παιδιά με ΔΕΠ-Υ
  • Γιατί τα παιδιά με ΔΕΠ-Υ χρειάζονται διαφορετική προσέγγιση
  • Πρακτικές Αποτελεσματικής Διαχείρισης και Οριοθέτησης για παιδιά με ΔΕΠ-Υ, με παραδείγματα της καθημερινής ρουτίνας

Ομιλήτρια

Η Κατερίνα Κακουλάκη είναι αδειούχος εκπαιδευτική/σχολική ψυχολόγος στην Κύπρο και την Ελλάδα και παράλληλα εκπαιδεύεται για να γίνει πιστοποιημένη συστημική/οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια. Κατά τη διάρκεια των πτυχιακών σπουδών της στην ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, έκανε πρακτική άσκηση στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου στην Κρήτη, στο Πρόγραμμα Συμβουλευτικής Νέων ” Mentor” και στο CRC Policy Center “Hope for Children”. Απέκτησε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα στην Εκπαιδευτική/Σχολική και Εφαρμοσμένη Παιδοψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ολοκλήρωσε την εποπτευόμενη κλινική πρακτική της στο Τμήμα Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, όπου παρείχε υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε σχολεία και εκπαιδεύτηκε στη χρήση διεθνώς πιστοποιημένων ψυχομετρικών εργαλείων (WISC-V, WPPSI-III, Raven’s Matrices, ASEBA). Επιπλέον, εκπαιδεύτηκε στη θεραπεία αποδοχής και δέσμευσης (ACT) καθώς και στην αξιολόγηση χαρισματικών παιδιών. Η ερευνητική της διατριβή κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών της σπουδών εξέτασε πώς η ψυχολογική ευελιξία λειτουργεί ως διαμεσολαβητής της αποδοχής της εικόνας του σώματος σε μια έγκαιρη παρέμβαση εικονικής πραγματικότητας πολλαπλών χρηστών για νεαρές γυναίκες υψηλού ρίσκου για διατροφικές διαταραχές. Επί του παρόντος, εργάζεται με παιδιά, εφήβους και γονείς/οικογένειες, χρησιμοποιώντας μια ποικιλία προσεγγίσεων (προσωποκεντρική, συστημική, CBT, ACT, υπαρξιακή, σύντομη θεραπεία εστιασμένη στη λύση, θετική ψυχολογία). Μερικοί ενδεικτικοί τομείς της εκπαίδευσης και της εξειδίκευσής της είναι: Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ), μαθησιακές και γλωσσικές δυσκολίες, φάσμα αυτισμού, παιγνιοθεραπεία, παιδικό τραύμα, άγχος/ κρίσεις πανικού, κατάθλιψη/διαταραχές που σχετίζονται με τη διάθεση, προσκόλληση, θέματα ορίων/πειθαρχίας, ανθεκτικότητα/αυτοεκτίμηση, συμβουλευτική γονέων, πολυπολιτισμικότητα, προσαρμογή στο σχολείο και αποτελεσματική επικοινωνία.

Πληροφορίες

Τοποθεσία: Διαδικτυακά μέσω ZOOM

Ημερομηνία: 22/10/2024 στις 18:00

Διάρκεια: 60 Λεπτά

Κόστος συμμετοχής: €10

Με το τέλος του σεμιναρίου θα σταλούν πιστοποιητικά παρακολούθησης 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 99779888

Details

Date:
October 22
Time:
6:00 pm - 7:00 pm

Organizer

Altius Mind Institute

Venue

Online via ZOOM