Loading Events

Βιωματικό Εργαστήρι "Η Παγίδα της Ευτυχίας: Μια Διαφορετική Προσέγγιση"

Το Altius Mind Institute σε συνεργασία με την Κατερίνα Κακουλάκη (Εκπαιδευτική / Σχολική Ψυχολόγος) διοργανώνει μια σειρά από 8 βιωματικά εργαστήρια για εφήβους με θέμα “Η Παγίδα της Ευτυχίας: Μια διαφορετική προσέγγιση”, κάθε Παρασκευή στις 18:00-19:30 ξεκινώντας στις 17 Ιανουαρίου 2025.

Μέσα από μια σειρά συναντήσεων βιωματικής μάθησης βασισμένες στη Θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης (ΘΑΔ), η ομάδα στοχεύει στο να διδάξει στους εφήβους τεχνικές και στρατηγικές που είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι φέρνουν αλλαγή στην καθημερινότητα. Απώτερος σκοπός της ομάδας είναι πρωτίστως η αναδιαμόρφωση της νοοτροπίας για τις δύσκολες σκέψεις και για τον στόχο της ευτυχίας.

Γιατί να λάβω μέρος;

Λαμβάνοντας μέρος στο βιωματικό εργαστήρι:

  • Θα έχετε την ευκαιρία να συνδεθείτε με άτομα που μπορεί να βιώνουν παρόμοιες εμπειρίες με εσάς, καθώς και να μοιραστείτε πόρους και πληροφορίες μεταξύ σας.
  • Θα έχετε την ευκαιρία να λάβετε ολοκληρωμένη ψυχοεκπαίδευση σχετικά με τεχνικές ενσυνειδητότητας και αποκόλλησης από δύσκολες σκέψεις.
  • Θα έχετε την ευκαιρία να διαπιστώσετε ότι δεν είναι το ζητούμενο να ξεφορτωθούμε δύσκολες σκέψεις και συναισθήματα, αλλά να μάθουμε να τα διαχειριζόμαστε με έναν νέο τρόπο
  • Θα μάθετε πώς αφήνουμε τις δύσκολες σκέψεις να υπάρχουν χωρίς να σπαταλάμε ενέργεια στο να προσπαθούμε να τις διώχνουμε, δείχνοντας καλοσύνη στον εαυτό μας.
  • Θα μπορείτε να χτίσετε και να ιεραρχήσετε τον προσωπικό σας πίνακα αξιών.
  • Θα μάθετε πώς να εφαρμόζετε στην πράξη τις τεχνικές αυτές με παραδείγματα προκλήσεων της καθημερινότητας
  • Θα έχετε την ευκαιρία να καλλιεργήσετε ανθεκτικότητα σε ένα ασφαλές, υποστηρικτικό περιβάλλον.

Ψυχολόγος

Η Κατερίνα Κακουλάκη είναι αδειούχος εκπαιδευτική/σχολική ψυχολόγος στην Κύπρο και την Ελλάδα και παράλληλα εκπαιδεύεται για να γίνει πιστοποιημένη συστημική/οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια. Κατά τη διάρκεια των πτυχιακών σπουδών της στην ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, έκανε πρακτική άσκηση στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου στην Κρήτη, στο Πρόγραμμα Συμβουλευτικής Νέων ” Mentor” και στο CRC Policy Center “Hope for Children”. Απέκτησε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα στην Εκπαιδευτική/Σχολική και Εφαρμοσμένη Παιδοψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ολοκλήρωσε την εποπτευόμενη κλινική πρακτική της στο Τμήμα Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, όπου παρείχε υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε σχολεία και εκπαιδεύτηκε στη χρήση διεθνώς πιστοποιημένων ψυχομετρικών εργαλείων (WISC-V, WPPSI-III, Raven’s Matrices, ASEBA). Επιπλέον, εκπαιδεύτηκε στη θεραπεία αποδοχής και δέσμευσης (ACT) καθώς και στην αξιολόγηση χαρισματικών παιδιών. Η ερευνητική της διατριβή κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών της σπουδών εξέτασε πώς η ψυχολογική ευελιξία λειτουργεί ως διαμεσολαβητής της αποδοχής της εικόνας του σώματος σε μια έγκαιρη παρέμβαση εικονικής πραγματικότητας πολλαπλών χρηστών για νεαρές γυναίκες υψηλού ρίσκου για διατροφικές διαταραχές. Επί του παρόντος, εργάζεται με παιδιά, εφήβους και γονείς/οικογένειες, χρησιμοποιώντας μια ποικιλία προσεγγίσεων (προσωποκεντρική, συστημική, CBT, ACT, υπαρξιακή, σύντομη θεραπεία εστιασμένη στη λύση, θετική ψυχολογία). Μερικοί ενδεικτικοί τομείς της εκπαίδευσης και της εξειδίκευσής της είναι: Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ), μαθησιακές και γλωσσικές δυσκολίες, φάσμα αυτισμού, παιγνιοθεραπεία, παιδικό τραύμα, άγχος/ κρίσεις πανικού, κατάθλιψη/διαταραχές που σχετίζονται με τη διάθεση, προσκόλληση, θέματα ορίων/πειθαρχίας, ανθεκτικότητα/αυτοεκτίμηση, συμβουλευτική γονέων, πολυπολιτισμικότητα, προσαρμογή στο σχολείο και αποτελεσματική επικοινωνία.

Πληροφορίες

Τοποθεσία: Altius Mind Institute Downtown (Στασάνδρου 20, Γραφείο 301, Κάτω Λευκωσία, 1060)

Ημερομηνία: Η ομάδα θα συναντιέται κάθε Παρασκευή για 7 εβδομάδες και ώρα 18:00-19:30, ξεκινώντας στις 17/01/2024.

Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά

Κόστος συμμετοχής: 160 ευρώ για 8 συνεδρίες*

*Συμμετοχή μόνο με προπληρωμή.

Δεν γίνεται επιστροφή χρημάτων.

  • Η ομάδα είναι κλειστή, δηλαδή τα άτομα που θα λάβουν μέρος θα είναι τα ίδια για όλες τις συνεδρίες.

Συμμετοχή μόνο με κράτηση – Περιορισμένες θέσεις.

Εγγραφές μέχρι 10 Ιανουαρίου 2025.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 99779888